Gastronomia benetako altxorra da gure lurraldean. Altxor horrek, batez ere, baserrietan eta ustiategi txikietan egindako produktuetan du kalitate handiko lehengaia.
Plazaolako denda Lekunberriko Plazaolako geltoki zaharrean dago, eta eskualdeko turismo bulegoa eta Plazaola Partzuergo Turistikoaren egoitza daude ere. Bertako produktuak eskaintzen ditu: gaztak, eztia, sagardoa, hestebeteak, zukuak, pateak, marmeladak... Haragi-produktuen artean aipatzekoak dira latxa ardia, Betizu behia (arraza autoktonoa eta Goizuetan ugaria) eta Euskal Txerria, aire zabalean hazitako bertako-txerria.
Artisautzak, eskuz egindako lanak, nekazaritzako elikagaien ekoizpenaz gain, gure naturan zeuden materialak erabiltzen zituzten lanbide zaharretatik jasotako beste adierazpen batzuk ere baditu: zura, larrua, burdina, harria, buztina... eta abar. Emaitza aparta eta ederra da: kaikuak eta egurrezko tresnak, tradizio harrapariak, bitxigintzako elementuak...
Eta, era berean, merchandising-a, souvenir-ak eta Plazaolari lotutako bestelako produktuak: imanak, labanak, katiluak, kantinplorak, kamisetak, txapelak, eguzkiloreak, txirrindularitzako produktuak... eta askoz gehiago!
Plazaola Turismo Partzuergoa 1994an erakunde publikoek eta elkarte pribatuek (batez ere, turismo-enpresek) sortutako irabazi-asmorik gabeko elkartea da. Bere helburu nagusia Mendialdea eskualdearen garapen turistikoa da.