close
 
Egungo Biurko upategia 1992an eraiki zen.

BIURKO euskarazko hitza da eta "bi isurialdeko eremua" esan nahi du. Bi hegalez eta bailara batez osatuta dagoen herriaren zonalde baten izena da.

Upeltegia Bargotan dago, Yoar mendilerroaren (Kantabriako mendilerroa) oinarrian dagoen herri txikian, 600 metroko altueran. Eskualdea menderatzen duen zonalde altu batean eraikitzen da, familiaren mahastiz eta olibondoz inguratuta.

Bargota mahastizaintzako eta ardogintzako tradizio handia duen herria da, belaunaldiz belaunaldi oinordetu dena. Herriaren eraikuntza-egitura ardoak bertako biztanleen ekonomian eta bizimoduan duen garrantziaren adibide garbia da. Harriz eraikitako etxebizitzetan lur azpian zulatutako upeltegiak daude, familia bakoitzeko ardoak gaur egungoak bezalako elementu teknologikorik gabe egiteko eta mantentzeko.

Biurkoren filosofia bere mahastiak nekazaritzaren tradizio naturalari eta laborantza-metodoei eutsiz landatzea da, eta eurak teknologia modernoa konbinatzea. Teknologia modernoari esker, kalitatea eta hautaketarako aukera hobeak dituzten ardoak egin daitezke, inguruko nortasuna eta barietateak galdu gabe.

Ardoak

BIURKOren ardo-sorta ekologikoa askotarikoa da, eta mahastien aniztasunari eta aberastasunari erantzuten dio.

Beltz eta zuri gazteek freskotasuna dute ezaugarri, mahatsaren aroma eta zapore primarioak menderatzen dituzte, fintasuna eta biribiltasuna, egitura eta potentzia handiarekin, adierazkortasun handiarekin eta berezko tipologiarekin konbinatuta. Barietate bakarreko tempranilloan eta zona altu eta baxuetako sauvignon blanc-ean oinarrituta daude.

Bigarren urteko ardoak upeltegiko berrikuntzetako bat dira, eta tempranillo, graciano eta garnatxa zaharra barietateen konbinazioa dute ezaugarri. Bere estiloa gaztea eta afrutatua da, baina kolore, egitura eta konplexutasun handikoa, mahastien eta barietateen aukeraketak emana. Haritz-upeletan 6 hilabetez hazten dira, eta horrek egonkortasuna eta bilakaera ona ematen die hainbat urtetarako.

Ardo ondu luzeenak mahasti zaharragoek emanak dira, mahatsaren zapore eta usain naturalak errespetatzen dituzten ardo ondu leunak dituzten estilo modernoak. Tempranillo eta graciano barietateen konbinazioa eta ardo bakoitza lursail jakin bateko produktu gisa identifikatzen ditugu. Ontze-prozesua luzea da barrikan eta biltegian, ardo puruak eta naturalak lortzeko.

 

Salmenta modalitateak
check_box Salmenta ustiategian bertan check_box Etxez etxeko salmenta
Salmenta bertan
UPATEGIA ESPORTAZIOA
Biurko Gorri Upategia, S.A.L.
Ponibal kalea, z/g
31229 Bargota
Nafarroa
Tel: +34 948 648 370
Email: ocijo@biurkogorri.com
Ardoa Wines S.L.
Las Mercedes 31, 4
48930 Getxo
Bizkaia
Tel: +34 944 315 872
Email: info@ardoa.com

 

 
location_on

C/ Ponibal S/N, Bargota (31229)

phone

948648370