Eulate
Urbasa mendilerroan gaztandegien kontzentrazioa ikaragarria da, baina herri batek saria eramaten badu, Eulate da, non 300 biztanle baino gutxiagorekin 5 gaztandegi dauden, Nafarroako beste edozein herritan baino gehiago.
Ezagunenetako bat Remiro da, bereziki baloratua duen sari kopuru handiagatik, horien artean World Cheese Awards sariko hainbat domina.
Ricardo Remiro Aguirre eta Cristina Ruiz de Larramendi gara arduradunak, eta gure lanarekin jarraitzen dugu artzaintzaren eta gaztagintzaren tradizio familiarra, amaren adarretik datorrena, Agirre familiatik. Izan ere, Ordiziako lehiaketako gazta onenaren saria, 2008an jaso genuena, aurretik nire ama Rosita Aguirreri eman zioten 1987an, eta nire aita Nicolas Remirori 1989an.
Apiriletik urtarrilera Urbasa mendilerroan bazkatzen duten aurpegi beltzeko 400 ardi latxa baino gehiagoko artaldea dugu. Artalde honetako esnearekin bakarrik egiten dugu gazta, eta gaztari ematen dion zapore bereziagatik gatzagi naturala erabiltzen dugu. Gure ekoizpenaren zati bat Idiazabal jatorri-deituraren babesean merkaturatzen da, eta gainerakoa, berriz, El Capricho de los Remiro izenpean.