Nekazariak gara, intxaurrekiko dugun grina laborantzatik ontziratzeraino islatzen da.
Gure historia
Gure historia Benito Palaciosen eskutik hasi zen, 2003. urtean, Sesman lehen intxaurrondoak landatuta. 2013an, Benitok eta haren alaba Anak Nueces Gourmet Navarra enpresa sortu zuten, intxaurraren prozesu osoari erantzuteko, bilketatik merkaturatzeraino.
2023an, Jesús Mª Martínez enpresarekin bat egiten du, eta Nueces Gourmet Navarra markari Benitoren izena ematea erabaki genuen, Benitori Sesman intxaurrak landatzearen aldeko apustua egiteko meritua aitortzeaz gain, gure intxaurren zapore bereizgarria, "Benitorenak", bereiztea lortu zuelako.
Gure lur-sailak
Sesmako (Nafarroa) gure lursailetan kalitate eta naturaltasun handienarekin konprometitutako intxaurrak landatzen ditugu. Landatzeko eta zaintzeko moduak fruitu erakargarri eta oso zaporetsua baldintza onenetan eskaintzeko aukera ematen digu.
Prozesu osoa (landatzea, biltzea, garbitzea, lehortzea eta merkaturatzea) gure instalazioetan egiten da, eta horrela kontrolatzen dugu produktua kontsumitzeko baldintza onenetan egotea.
Gure ekoizpena
Benitoren-en, harro gaude intxaurrak ekoizteaz, gozoak eta kalitate handikoak izateaz gain, ingurumenarekin lagunkoiak direlako. Gure baliabide naturalekin arduratsuak izatearen garrantzia eta inguratzen gaituen ingurunea geroko belaunaldientzat zaindu behar dugula uste sendoa dugu.
Gure intxaur ekoizpena iraunkortasunarekiko konpromiso sakonean errotuta dago. Gure prozesuaren urrats bakoitza, hazkuntzatik hasi eta ontziratzeraino, ingurumenaren babesa kontuan hartuta egiten da. Lurra errespetatzen duten nekazaritza-praktikak erabiltzen ditugu, pestiziden erabilera minimizatuz eta gure eremuetan biodibertsitatea sustatuz.
2030 Agendaren Garapen Jasangarriko 13. eta 15. Helburuek bideratutako ekoizpen-etapa guztiak hartzen ditugu kontuan: inausketa, zainketa, tratamenduak, bilketa, garbiketa, ontziratzea eta merkaturatzea.
Garaiz biltzea
Kontu handiz bilduko dugu intxaur bakoitza heltze-punturik onenean.
Prozesua zehatza da, kalitate bikaineko fruitua lortzeko aukera ematen diguna, zapore eta testura paregabearekin.
Intxaur bakoitza une egokian biltzea ziurtatzen dugu, freskotasuna eta nutrizio-propietateak bermatuz.
Ahalik eta gehien zaintzen ditugu ezaugarri organoleptikoak
Gure ekoizpen-prozesuan, ahalik eta gehien zaintzen ditugu gure intxaurren ezaugarri organoleptikoak.
Fruituaren zaporea, testura, aroma eta itxura mantentzea da gure helburua, gure bezeroek dastamen-esperientzia paregabe eta asebetegarri batez goza dezaten.
Arduraz eta arretaz lan egiten dugu prozesuaren etapa bakoitzean, uztatik hasi eta merkaturatzeraino, gure intxaurrak beti kalitate onenekoak izango direla bermatzeko.
Gure lehentasuna gure intxaurrak zure dietaren parte izatea da, propietate osasungarri guztiak bere horretan eskainiz.
Salmenta modalitateak
check_box
Salmenta ustiategian bertan check_box
Txikizkako merkataritzako establezimendua check_box
Sukaldaritza edo ostalaritza